Termeni și Condiții

  • Termeni și Condiții
  • Politica de Confidențialitate
  • Comenzi
  • Livrare și Retur

Accesarea, vizitarea, si/sau cumpararea produselor prezentate pe site-ul www.cosulcumerinde.ro implica acceptarea termenilor si conditiilor mai jos enumerate.
Pentru a fi informat despre toate conditiile de utilizare ale acestui site, va rugam sa parcurgeti toate sectiunile urmatoare.
www.cosulcumerinde.ro in calitate de proprietar al site-ului, isi rezerva dreptul de a face modificari si actualizari ale acestor termeni si conditii, precum si ale ofertei, fara o notificare prealabila si fara precizarea motivelor. De asemenea, www.cosulcumerinde.ro isi rezerva dreptul de a corecta eventuale omisiuni si erori in afisare care pot surveni in urma unor greseli de dactilografiere sau erori ale produselor software. Va rugam sa cititi cu atentie termenii si conditiile, de fiecare data cand folositi site-ul www.cosulcumerinde.ro. Folosirea fara acordul scris al www.cosulcumerinde.ro a oricaror elemente regasite in site, chiar daca aceste elemente nu poarta marcaje de protectie, atrage dupa sine consecintele prevazute de legislatia in vigoare.

Precizam ca intre data lansarii comenzii de catre dumneavoastra si data confirmarii comenzii de catre www.cosulcumerinde.ro stocul de produse se poate epuiza, caz in care veti fi contactat pentru modificarea comenzii.

Toate preturile produselor afisate pe site-ul www.cosulcumerinde.ro sunt in RON. Nu suntem platitori de TVA. Dupa introducerea produselor in cosul de cumparaturi, pretul final va fi afisat.
Costurile de expeditie nu depind de greutate si dimensiune. Ne rezervam dreptul de a modifica preturile ca urmare a schimbarii cursului de schimb valutar sau a situatiei de pe piata mondiala. Din momentul in care vanzatorul a confirmat comanda cumparatorului, preturile nu mai pot fi schimbate.

Livrarea produselor comandate se face prin curier, intr-un termen de 2-3 zile lucratoare.
Costul de transport, indiferent de numarul de produse comandate, se adauga la valoarea facturii, ca si pozitie distincta. In Bucuresti, costul de transport este de 20 lei / PROVINCIE 25 lei / gratuit pentru comenzi peste 250 lei. Produsele pot fi ridicate de la sediul nostru.
Comenzile primite vineri dupa ora 12.00 se considera intrate lunea urmatoare dimineata la ora 8.00.
Nu putem efectua livrari la casute postale.
Magazinul online www.cosulcumerinde.ro nu comercializeaza produsele sale si in afara granitelor tarii.

Se considera ca data a receptiei produselor de catre cumparator data la care produsul a fost primit de catre acesta si s-a semnat documentul de predare / primire a coletului.

Plata se efectueaza in sistem ramburs, la primirea coletului.

www.cosulcumerinde.ro asigura, garanteaza si declara pe propria raspundere, conform prevederilor art.5. din Hotararea Guvernului nr. 1.022 / 2002 privind regimul produselor si serviciilor care pot pune in pericol viata, sanatatea, securitatea muncii si protectia mediului, si a legislatiei UE in vigoare, ca produsele prezentate pe site-ul www.cosulcumerinde.ro nu pun in pericol viata, sanatatea, securitatea muncii, nu produc un impact negativ asupra mediului si sunt in conformitate cu standardele respectate de producator.

Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform dispozitiilor O.G. 34/2014, in termen de 14 zile calendaristice de la data receptiei coletului, in ambalajul original si in aceeasi stare in care au fost receptionate, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului. Contravaloarea produselor comandate se va returna in termen de maxim 14 zile calendaristice de la data notificarii in scris a intentiei de returnare, cu conditia ca in acest termen, produsul sa reintre in posesia vanzatorului si sa fie in perfecta stare. In cazul in care produsul returnat de catre cumparator intarzie sa ajunga la vanzator, suma reprezentand contravaloarea acestuia (din care se scade cheltuielile de transport), se va returna numai dupa receptia fara obiectiuni de catre vanzator a produsului returnat.
La returnarea unui produs, trebuie mai intai sa ne contactati, formuland in scris pe e-mail sau prin posta o notificare a intentiei de retur si a motivelor renuntarii produsului. Necesitatea prezentarii motivelor de retur de catre cumparator nu este o conditie de acceptare a returului, ci doar un element de monitorizare interna a comertului online. Este responsabilitatea dumneavoastra sa va asigurati de sosirea in stare buna a produsului la sediul www.cosulcumerinde.ro. Pentru a putea beneficia de returnare, produsul trebuie sa fie nedeteriorat, sa nu fi fost folosit si sa fie insotit de o copie a facturii si a documentului de plata.
Un produs este considerat deteriorat si/sau folosit daca prezinta modificari fizice, pete de murdarie, arsuri, taieturi, etc. Orice semn de uzura existent pe produs atrage anularea dreptului de returnare, fiind considerat produs folosit. Deteriorarile cauzate de nerespectarea conditiilor de utilizare, atrag anularea dreptului de returnare / garantie.
Returnarea se considera finalizata cand www.cosulcumerinde.ro a receptionat produsele returnate, constatand printr-un proces verbal starea in care acestea se afla. In cazul in care bunul receptionat in urma returului este uzat si/sau deteriorat, cumparatorul va fi notificat comunicandu-i-se faptul ca returul nu se accepta si produsul achizitionat urmeaza sa-i fie retrimis.
Putem amana rambursarea pana la data la care primim inapoi produsele sau pana la momentul la care ne-ati furnizat dovada ca ati trimis inapoi produsele, fiind valabila data cea mai apropiata.
Exceptie de la returnare o reprezinta produsele achizitionate de persoane juridice, produsele folosite si/sau deteriorate.
Contravaloarea cheltuielilor de expeditie a produselor returnate la cerera clientului, fara culpa vanzatorului, se suporta de catre client.
Produsele comercializate pe www.cosulcumerinde.ro beneficiaza de garantie in conformitate cu legislatia in vigoare. Pentru fiecare grupa de produse se acorda garantie separata raportat la specificitatea produsului. Astfel, toate produsele postate pe site au o garantie de 10 zile conform legislatiei in vigoare, termen in care se pot returna in conditiile specificate mai sus.

In cazul in care, cu ocazia livrarii, se intampla sa vi se livreze din gresala un alt produs decat cel comandat, un alt numar de produse, un produs de alta culoare sau daca exista orice alta problema cu privire la receptia produsului, va rugam sa ne contactati in termen de maxim 24 de ore de la receptie folosind formularul de contact sau la numarul de telefon 0741 771 771.
Produsele care prezinta la livrare neconformitatile mai sus specificate, se pot returna fara implicarea unor costuri suplimentare din partea cumparatorului, in urma unei notificari scrise in care se va specifica natura lipsei de conformitate. Cumparatorul poate solicita returnarea contravalorii produsului sau inlocuirea cu unul conform. Daca nu se poate inlocui produsul cu unul conform, se va restitui contravaloarea produsului.

In cazul in care exista situatii / probleme care nu par a putea fi rezolvate apeland la operatorul client service al magazinului online www.cosulcumerinde.ro, va rugam sa le semnalati in scris la adresa de email www.cosulcumerinde.ro si veti fi contactat in termen de maxim doua zile lucratoare de catre persoana responsabila pentru concilierea amiabila a clientilor nemultumiti.

Politica de confidențialitate

www.cosulcumerinde.ro respecta legile in vigoare privind confidentialitatea datelor. www.cosulcumerinde.ro nu incurajeaza SPAM-ul, nu furnizeaza datele dvs. de contact unor terti (persoane fizice sau juridice), nu vinde, nu ofera, nu face schimb de adrese de e-mail obtinute prin intermediul acestui site, nu divulga adresa dumneavoastra de e-mail altor persoane care acceseaza paginile acestui site.
Orice utilizator care a furnizat explicit pe site-ul www.cosulcumerinde.ro adresa sa de email, poate opta ca aceasta sa fie stearsa din baza de date a www.cosulcumerinde.ro Pentru a sterge informatiile furnizate de dvs din baza de date, este suficient sa ne contactati si sa solicitati acest lucru prin e-mail.
www.cosulcumerinde.ro garanteaza securitatea si confidentialitatea datelor gazduite si transmise de catre clienti prin sistemul sau informatic. www.cosulcumerinde.ro nu isi asuma insa responsabilitatea pentru pierderile de informatii cauzate de orice defectiuni sau erori ale softului cu care este conceput si gazduit site-ul. De asemenea, www.cosulcumerinde.ro nu raspunde pentru defectiunile care pericliteaza securitatea serverului pe care este gazduit site-ul si nu raspunde pentru actiunile tertilor indreptate impotriva site-ului si/sau a clientilor sai.
La efectuarea unei comenzi si / sau la inregistrarea dumneavoastra drept abonat la newsletterul www.cosulcumerinde.ro, vom stoca informatiile dumneavoastra personale. Prin acestea acceptati faptul ca stocam informatiile de care avem nevoie pentru a finaliza comanda dumneavoastra. si sunteti de acord sa primiti pe viitor materiale promotionale prin orice mijloace de comunicare (telefon, posta, e-mail, sisteme automatizate de trimitere a newsletterelor, etc.) din partea www.cosulcumerinde.ro.
Utilizatorul raspunde de veridicitatea datelor introduse pe site-ul www.cosulcumerinde.ro.
Vanzatorul se obliga sa respecte cumparatorului drepturile prevazute de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, publicata in M. Of. Nr. 790 din 12 decembrie 2001 si normelor emise in aplicarea acesteia si va utiliza baza de date pentru a trimite corespondenta. Datele furnizate nu vor fi difuzate catre terti.
La cererea expresa a cumparatorului, vanzatorul va asigura acestuia dreptul de acces, dreptul de interventie , dreptul de opozitie, dreptul de rectificare sau dreptul de stergere a datelor, in conformitate cu dispozitiile Legii nr.677/2001. Pentru exercitarea acestor drepturi, cumparatorul va trimite vanzatorului folosind formularul de contact sau prin posta, o cerere intocmita in forma scrisa, datata si semnata, in care va specifica in detaliu solicitarea.
Datele personale vor putea fi insa transmise autoritatilor in drept sa verifice tranzactiile comerciale sau alte verificari legale, daca acest lucru va fi solicitat in conformitate cu legile in vigoare.

Orice neintelegeri aparute intre parti cu privire la derularea, executarea sau interpretarea prezentului contract se vor rezolva pe cale amiabila, in caz contrar competenta de rezolvare apartine instantelor de judecata.

Termenii si conditiile prezentate respecta legislatia in vigoare: Legea 365/2002 privind comertul electronic, Legea 51/2003 pentru aprobarea OG 34/2014 privind dreptul consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii precum si pentru modificarea si completarea unor acte, Legea nr. 296 din 28 iunie 2004 republicata si actualizata, privind codul consumului completata cu legislatia romana in vigoare cu privire la protectia consumatorului, si in special Legea nr. 449 din 12 noiembrie 2003 (republicata si actualizata) privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora, Legea nr. 193 din 6 noiembrie 2000 (*republicata*) privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori.

Dispozitiile privitoare la achizitionarea produselor sunt aplicabile si persoanelor juridice, cu exceptia faptului ca persoana juridica nu are drept de returnare a produsului decat pentru neconformitati constatate la data receptiei marfii.

Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odata cu lansarea comenzii, clientul accepta fara obiectiuni conditiile si termenii de utilizare, valoarea acestora fiind aceeasi cu un contract valabil incheiat.

Citiți:
GDPR – Protectia Datelor cu Caracter Personal
POLITICI de utilizare Cookie-uri
Politica de conf. Google si Termeni şi condiţii Google